Meestromen op de golven van het leven - Eye Openers Therapy

Meestromen op de golven van het leven

Go with the flow

Verlang je ernaar op een andere manier om te gaan met tegenslagen in je leven?
Moeilijke situaties kunnen allerlei emoties in je oproepen en losmaken.
Ik kan me voorstellen dat je ze daarom liever uit de weg gaat of onbewust wegstopt, om niet geconfronteerd te worden met oud zeer.
Om dit alles niet te hoeven voelen, ga je het gevecht aan met de ander, de buitenwereld of met jezelf, en ga je jezelf of de ander veroordelen en bestempelen.
Als dit het geval is, kan ik je aanraden jouw emoties niet langer meer als oproerkraaiers maar eerder als goede vrienden te beschouwen. Dan openen zich andere wegen en verschijnen er nieuwe mogelijkheden, die ertoe bijdragen dat je groeit.

Hoe krijgen we dit voor elkaar?

Krijg je te maken met tegenwind in je leven, dan vraagt dit heel wat van jou om daar goed mee om te gaan. Er is een oud spreekwoord: “Emoties en gedachten zijn net vogels die op jouw hoofd gaan zitten. Daar is niet veel tegen te doen, maar je kunt wel voorkomen dat ze een nest in je hoofd bouwen.” De vraag is dan: “Hoe doe je dat?”

Zijn emoties waardevol ?

Emoties zijn de brandstof om in beweging te komen. 
Ze doen een beroep op je om anders tegen dat waar je moeite mee hebt aan te kijken. 
Je kunt het glas als “halfleeg” of als “halfvol” zien. Keuzevrijheid creëer je dus door anders tegen jouw werkelijkheid aan te kijken en in te zien dat een medaille altijd twee kanten heeft. Wil je bijvoorbeeld in angst of woede blijven hangen, of ga je de oorzaken onderzoeken en aanpakken? De keus is aan jou! 
Emoties zijn van waarde omdat ze je iets te vertellen hebben: ze schudden je wakker en nodigen je uit de weg naar binnen te bewandelen. Ze helpen je om je bewust te worden van je gevoelens en behoeften. Maar blijf daarbij liefdevol naar je angsten kijken en veroordeel ongewenste emoties niet. Als je openstaat voor alles wat jij als onaangenaam ervaart en wat nog in de schaduw verborgen ligt, kun je jezelf ten diepste ontmoeten.
Dit kan dan de drijfveer zijn om allerlei kwaliteiten te ontwikkelen.

Het omgaan met veranderingen

In het leven maak je soms situaties mee die je dwingen al het vertrouwde los te laten en je over te geven aan de veranderingen. Crises in de vorm van ziekte, ontslag, een relatie die stuk loopt, de dood van een geliefde: ze kunnen allemaal de start zijn van zo`n veranderingsproces. Dit kan veel angst en onzekerheid met zich mee brengen, je voelt je alsof je de grond onder je voeten verliest en in een zwart gat valt.
Heb dan de moed om je emoties, die als inbrekers aan je deur kloppen, te verwelkomen en te omarmen. Zo kunnen oude wonden helen en kan je pijn verzacht worden.
Wanneer je gelooft dat dingen niet voor niets gebeuren, geeft je dat vertrouwen om het proces waar je in zit aan te gaan.

Wat vraagt dit van ons?

Wil je je niet langer laten meesleuren door de zee van emoties die over je heen spoelt, dan kan het zinvol zijn je emoties te gaan zien als golven. 
Ze komen omhoog, vallen en spatten uiteen. Een en al beroering. 
Door je net als een surfer mee te laten voeren door de af en aan rollende golven en je er niet langer meer tegen te verzetten, stroom je mee. Acceptatie helpt je om situaties te aanvaarden zoals ze zijn. Zodra je zonder oordeel de werkelijkheid ziet zoals het is, verdwijnen goedkeuring en afkeuring vanzelf en keert de rust en vrede in jezelf weer terug. 
Als je net als een surfer de moed hebt om golven te omarmen en te verwelkomen, kan wezenlijke verandering plaatsvinden.

Verlang jij er ook naar dat je leven meer gaat stromen? 
Mijn Eye-openers-therapy kan je helpen om in beweging te komen. 
Laat jarenlang oud zeer achter je en laat het geluk je weer toelachen!

Lees in mijn andere artikel: Innerlijke bevrijding hoe je dat kunt doen.

Om het gevecht met je emoties achter je te laten, heb ik voor jou ter inspiratie een mooi verhaal over het gevecht tussen de twee wolven.

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders