Op zoek naar de sleutels van het geluk - Eye Openers Therapy

Op zoek naar de sleutels van het geluk

Voel je je gelukkig?

 Ben je echt blij met je leven? Ben je gelukkig? Of laat je je geluk nog teveel afhangen van anderen en ben je steeds op zoek naar vervulling in de buitenwereld? Net als jij zijn de meeste mensen op zoek naar geluk.  Daar is niets mis mee, want het streven naar geluk is een enorme drijfveer om in beweging te komen. We willen ons immers vanuit geborgenheid veilig, blij, vervuld en vol vertrouwen voelen. Dat wil jij toch ook om weer thuis te komen bij jezelf ?

Hoe vind je de sleutels tot geluk?

De vraag is: bestaat er een sleutel tot geluk?

Een van de sleutels voor geluk is goede vrienden worden met jezelf.

Door jezelf met anderen te vergelijken, ga je je al snel minderwaardig voelen en zul je geneigd zijn waardering en erkenning aan anderen te vragen. Door erkenning, waardering en goedkeuring te verwachten van anderen, stel je je afhankelijk op en gaat de deur naar geluk op slot. Je kunt dan niet tevreden zijn met jezelf en niet echt genieten van het leven. 
Waardeer dus wie je bent. Accepteer jezelf met al je “tekortkomingen”.

Zodra je jezelf gaat waarderen en blij kunt zijn met jezelf zwaait de deur naar geluk weer open.

Ruimte scheppen is de tweede sleutel.

Om geluk te kunnen ontvangen moet je eerst ruimte scheppen en dat doe je door dingen uit het verleden los te laten. Je mag afscheid nemen van alles wat je nog meedraagt en wat je in de weg staat om gelukkig te zijn. Het leven is niet in de toekomst of in het verleden. Besef dat je alleen maar gelukkig kunt zijn door in het moment te leven. Kinderen leven in het NU: zij genieten van het moment. Hun vermogen om blij te zijn met wat er op dit moment voorhanden is, zorgt ervoor dat ze minder eisen stellen aan geluk. Schep ruimte in dit moment en pluk de dag.

Je ballast achter je laten is de derde sleutel.

Reageer je als slachtoffer en verzet je je tegen het leven? Ook jij kunt Ja zeggen tegen dat wat je overkomt en daarmee wordt je leven meteen een stuk lichter. Misschien kun je pijn en verdriet simpelweg loslaten of zelfs verwelkomen. Als je je handen vrij hebt, licht bepakt bent, kun je weer open staan voor nieuwe ervaringen die elke dag je brengt. Ik gun je dat je bewuste keuzes gaat maken en daarmee vrijheid in jouw leven creëert. Dat je oude overtollige ballast loslaat en ziet hoe mooi het leven is.

Tevredenheid is jouw laatste sleutel naar een gelukkiger leven.

Het is niet moeilijk, het enige wat je hoeft te doen om een algemeen gevoel van welbehagen te krijgen, is op een andere manier naar je leven te kijken. Je kunt je aandacht richten op alles wat er ontbreekt en denken dat het gras aan de overkant groener is dan bij jezelf. 
Hoe voel je je dan? Waarschijnlijk niet erg gelukkig. Het helpt je veel meer als je bij jezelf te blijft en je aandacht richt op wat je op dit moment nodig hebt om tevreden te zijn. Dankbaar zijn voor alles wat je wel hebt, is een grote stap op weg naar geluk. En als je goed nadenkt, zijn er een heleboel dingen in je leven waar je dankbaar voor kunt zijn. Daar kun je mee oefenen. Neem bijvoorbeeld een grote glazen pot en doe daar dagelijks minstens 1 briefje in waarop staat wat je die dag gelukkig maakte. Het gevecht met het leven en met jezelf houdt op als je bereid bent je hart te openen. Door dankbaar en tevreden te zijn voor dat wat het leven je geeft, ontstaat er weer ruimte voor geluk.

Hoe word je gelukkig?

Geluk komt dus van binnen uit en hangt samen met de kunst om in je middelpunt te blijven staan. Dit betekent dat je je niet langer meer op stang laat jagen door je ego dat van alles wil pakken en grijpen om zich vervuld te voelen. Het ego laat je geloven dat het geluk in de buitenwereld te vinden is en dat je dat alleen maar zult krijgen door dingen te verwerven, zoals een vakantiereisje, een nieuwe auto of een nieuwe relatie.
Dat doet mij denken aan dit leuke verhaaltje over een poesje.

Er was eens een jong poesje dat rondjes draaide en als een idioot bezig was om zijn staart te pakken te krijgen. Een kater die dat verwonderd gadesloeg vroeg: “Waarom doe je dat?”. Het poesje antwoordde: “Ik heb gehoord dat het geluk in je staart zit en daarom wil ik het grijpen.” “Dat klopt helemaal” zei de wijze kater. “Maar ik heb gemerkt dat als ik rustig doorloop, het geluk me vanzelf wel volgt.”

Als je beseft dat alles wat je verlangt om gelukkig te zijn al in jezelf zit, Is het niet langer nodig om daar in de buitenwereld naar op zoek te gaan. Geluk kun je niet vasthouden.
Geluk is als een vlinder die, als je hem achtervolgt, altijd net buiten bereik is. 
Maar als je rustig gaat zitten, komt hij op je af. Net zoals de vlinder heeft geluk ruimte nodig om te kunnen stromen. Je wordt dan de smid van je eigen geluk.

Wat kan mijn Eye-openers therapy daarbij voor jou betekenen?

De trauma`s die ik bij jou op het spoor kom, kunnen de oorzaak zijn van je ongenoegens en problemen. Door je te helpen anders aan te kijken tegen je moeilijkheden, kan ik je een gouden sleutel aanreiken om andere keuzes te maken.
In mijn praktijk kan ik je helpen weer “ Ja” te zeggen tegen de tegenslagen in je leven, en vanuit acceptatie te omarmen wat zich aandient.
Acceptie is een levenskunst, waardoor je leven kan veranderen. 
Dan ga je zien dat geluk voortkomt uit de oneindige liefde in je hart. Dat zit in jou. 
Dat kun je nooit kwijtraken.

Wat een bevrijding dat je mag zijn wie je bent!!

Lees in mijn andere artikel: Meestromen op de golven van het leven hoe je dit kunt doen.

Om jou te helpen de dingen meer te aanvaarden zoals zijn en dat wat onaangenaam is te leren loslaten, reik ik je graag een mooi verhaal aan over een vrouw die een hekel had aan de paardenbloemen die haar tuin overwoekerden.

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders