Annelies Spaargaren

van Wonden naar Wonderen

Ik ben...

Annelies Spaargaren

Als kind verwonderde ik me over mijn leven. Ik was nieuwsgierig en vroeg mijn ouders de oren van het hoofd om als ontdekkingsreiziger achter “het hoe en waarom” van het leven te komen. Ik beschouwde het leven als een groot fascinerend avontuur.
Vol vertrouwen stapte ik overal op af en was dol op sporten waar veel in te beleven valt, zoals zeilen en skiën.

Drijfveer

Toen ik voor het eerst geconfronteerd werd met allerlei pijnlijke ervaringen, raakte ik dat vertrouwen gedeeltelijk kwijt. Tegelijkertijd was dat de drijfveer om verder op zoek te gaan naar de zin van het bestaan met al zijn lief en leed. 

Zin van het leven

Vanuit het verlangen om meer zicht te krijgen op de dieperliggende zin van het leven begon ik in 1997 een eigen praktijk onder de naam “Eye-Openers”. 

Rode draad

Als paragnostisch en regressietherapeut kreeg ik een scherp besef van de rode draad die door ieder mensenleven loopt.
Die levensdraad zit verstopt zowel in psychische als lichamelijke problemen. Problemen die bijna altijd hun oorsprong
hebben in trauma’s die ons of onze familieleden in vorige levens overkwamen. Die draad leidt je voort en haalt op het juiste moment weggestopte traumatische ervaringen naar boven.

Passie en missie

Bij het ontdekken van al deze trauma’s ging ik steeds helderder zien dat die rode draad samenhangt met ons levensplan en richting geeft aan ieders bestemming. Als je je bewust wordt van die rode draad en het thema in je leven, kun je contact gaan maken met je passie en missie.
Dit zorgt voor een gepassioneerd, vreugdevol en vervuld leven.

Ik wens ook jou toe dat jij kunt gaan stralen als de diamant die je in wezen bent!

Een diamant, een zuivere kwaliteit die het leven voor jou betekenis geeft. Alle levenservaringen, inclusief tegenslagen en crises, brengen je dichter bij deze diamant. Het vervult mij met vreugde en dankbaarheid dat ik als een schatgraver met mijn “Eye-Openers-Therapy” er al jarenlang getuige van mag zijn hoe mensen weer beginnen te stralen als ze gaan beseffen wie ze ten diepste zijn.

Wat kan mijn Eye-Openers-Therapy voor jou betekenen?
De sleutel tot het openen van je hart!

Wat is er voor nodig je hart weer te openen en de verloren puzzelstukjes weer op zijn plek te krijgen?

Bij de Eye-Openers-Therapy gaan we allereerst op zoek naar de oorsprong van datgene waar jij bij mij mee aanklopt.

Dat kan te maken hebben met je gezondheid, je werk, relaties, een verslaving waar je mee worstelt.

Het kan ook te maken hebben met een gebrek aan eigenwaarde, of (zelf)vertrouwen of met een gemis aan vervulling in je leven.

Op deze zoektocht gaan we kijken waarom iets op jouw deur klopt en wat dit je te vertellen heeft. Door mij in jou te verplaatsen kan ik voelen waar je energie geblokkeerd is en wat je nodig hebt om jouw levensvreugde weer vrijelijk opnieuw te laten stromen.

Wat een EYE-OPENER is het dan als ik voel met welk trauma en welke Oerwonden dit alles te maken heeft.

Je krijgt daarmee een gouden sleutel in handen die je nodig hebt om anders tegen jouw pijnlijke ervaringen aan te kijken.

Daarmee kun je vanuit liefde de deur tot jouw hart weer openen voor al dat moois wat het leven jou te bieden heeft.

Wat een spannende ontdekkingsreis wordt het dan!
Je wordt uitgenodigd al je prachtige kwaliteiten te ontwikkelen.

Je dromen waar te maken en te doen waar jij gelukkig van wordt. Dan kun je gaan staan voor dat waar je diep van binnen naar verlangt en doen waar je hart naar uitgaat. Wat een uitdaging kan dat zijn: als jij je eigen pad volgt maakt onvrede plaats voor vrede en vrijheid.

Het ontwarren van knopen

Ik zat behoorlijk met mijzelf in de knoop en had al veel geprobeerd om die knoop te ontwarren. Maar toen ik in contact kwam met Annelies en haar Eye-Openers- Therapie, ontwarde die knoop zich als vanzelf.

Wat een prachtige manier om zeer oude pijn los te kunnen laten en weer fris het leven in te kunnen stappen!
Annelies is door haar heldervoelend mediumschap zeer goed in staat om de vinger op de zere plek te leggen. Door het werken met de Grondtrauma’s en Oerwonden worden zoveel dingen duidelijk.  Annelies hielp me mijn emoties helder te krijgen en alles wat mij dwars zat op te lossen, zelfs al kon ik er zelf niet bijkomen.

Door de regressie die Annelies met mij gedaan heeft, kwam ik bij stukken die hun weerslag hadden op mijn huidige leven.
Door aan deze stukken te werken met de 7 transformatie-stenen heb ik stappen gezet om deze stukken te kunnen verwerken en los te laten.

Dank je wel Annelies dat je me zo goed geholpen hebt.
En ik hoop dat je nog heel veel mensen net zo goed kunt helpen, als je mij gedaan hebt.

Jeannette Bloemendaal-Bos

CLIËNT EN THERAPEUT

Betrokken en bevlogen

Ik ervaar Annelies als een zeer betrokken therapeut. Met grote bereidheid, bevlogenheid en creativiteit zet zij zich in onvermoeibaar in om de pijn van anderen te verlichten. 
Dit doet zij door middel van haar voelend mediumschap en alles wat zij in huis heeft en dat is veel!! Met haar gave weet zij de kern te raken en het trauma te openen waar mensen mee worstelen. Dit brengt direct grote herkenning en opluchting teweeg.

Annelies is warm, hartelijk en meelevend, iemand aan wie mensen met een gerust hart hun zielenpijn kunnen toevertrouwen.

Wij zijn al jarenlang vriendinnen en hebben samen met veel voldoening verschillende workshops gegeven.

Mariyanne Voets

HART & ZIEL TRAINER EN VRIENDIN

Deze 4 uitspraken zijn de kern in mijn praktijk en vormen 'jouw poort' naar een vreugdevol leven

"Bijna alle lichamelijke en psychische klachten worden veroorzaakt en vinden hun oorsprong door in al dan niet verborgen trauma"

"Door vrede te hebben met je onvrede worden wonden geheeld"

"In ieder trauma en in elke wond zit een magisch geschenk verborgen"

"Het leven is je partner, niet je vijand"

De rol van Bella, mijn "hulphondje"

Bella spiegelt in mijn praktijk de gemoedstoestanden van cliënten

Voor mensen die van honden houden is het vast interessant te weten dat ik in mijn praktijk bij cliënten die dat graag willen, samenwerk met mijn hondje Bella. 

Zij maakt zichtbaar waar jij je nog niet zo van bewust bent.

Op allerlei verrassende manieren spiegelt ze jouw innerlijke gemoedstoestand

Als hulphondje reikt ze jou dus ook prachtige Eye-Openers aan.

Wil je weten hoe mijn hondje Bella deze mensen een spiegel voorhield?

Lees dan hun verhalen

Cisca van der Straaten
Hondje Bella spiegelt.

Dat gaat zelfs dieper dan contact: ze maakt verbinding en stemt zich af op mij en daarmee laat ze in haar hele houding overgave zien.

Lang liet ik mijzelf niet kennen en daardoor gaf ik mezelf geen bestaansrecht.
Hieronder lag een diepe hunkering naar verbinding, natuurlijk met mezelf en van daaruit met andere mensen en alles om me heen. 
Een hunkering om mee te kunnen gaan op de levensstroom.

Het thema in mijn Cranio-Sacraal praktijk is vooral: mensen uitnodigen hun levensessentie te laten stromen, zodat ze weer blij in het leven kunnen staan.
Ik vond het heel verhelderend en krachtig hoe Bella mij bij het verder ontwikkelen van mijn inzicht heeft geholpen.

Cliënt en Cranio- Sacraal therapeut

Anne Marie Blom
Bella is heel speciaal

Bij het eerste consult maakte ik kennis met Bella. Ik heb eigenlijk niets met honden, ben zelfs allergisch voor ze, maar Bella is toch wel heel speciaal en het “klikte” meteen tussen ons. Annelies vroeg aan mij of ik er bezwaar tegen had dat Bella bij het consult aanwezig was. Ik vond het prima dus Bella bleef er gezellig bij.

Tijdens het consult was Bella erg onrustig. Ze ging van de ene plek naar de andere. Annelies en ik zeiden tegen elkaar dat het wel leek of ze zoekende was. Wel toevallig…eigenlijk net als ikzelf. Ik zat in een fase dat ik niet meer wist wat ik wilde en was erg onrustig en uit balans.
Wat Annelies mij vertelde tijdens het consult was zeer herkenbaar en ik merkte dat ik mezelf meer begon te begrijpen. Wat een verademing was dat!
Annelies stelde voor dat ik het consult met mijn telefoon opnam. Daar heb ik heel veel aan gehad, want er komt best wel veel op je af. Doordat ik het thuis nog een aantal keren heb kunnen beluisteren, werden veel dingen me nog duidelijker. Ook de informatie over de trauma’s en de Oerwonden die Annelies me achteraf toestuurde was heel verhelderend.

Het 2e consult was Bella er ook weer bij. Tot mijn grote verwondering bleef Bella tijdens het hele consult op 1 plek liggen slapen. Zoveel rustiger…. eigenlijk net als ik. 
Het lijkt wel of Bella je een spiegel voorhoudt, echt heel grappig en ook mooi om te zien.
Ik blijf nu veel meer bij mezelf in plaats van overal achter aan te rennen en aan de verwachtingen van anderen te willen voldoen. Ik kan veel beter voelen: “Wat wil ik?”
Dit deed Bella ook, gewoon lekker op je plekkie blijven en je niets aantrekken van je omgeving. Ik ben benieuwd wat Bella me bij mijn 3e consult laat zien.

Cliënt

Durf je de sprong in het diepe te wagen of heb je nog vragen?

Je kunt me bellen of maak gebruik van het contactformulier

Om je bij te staan op de weg naar innerlijke vrijheid en je te helpen anders tegen je leven aan te kijken, reik ik je graag enkele lichtpuntjes aan.

In elk trauma zit een schat verborgen

...

Geluk

...

Dankbaarheid

...

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders