Van Wonden naar Wonderen

 

De inzichten uit mijn werk heb ik neergelegd in een boek dat in januari 2019 is verschenen.

Ondertussen hebben al 500 mensen mijn boek gekocht!

Mijn boek bevat 26 Voorbeeldverhalen uit mijn praktijk en een beschrijving van 26 Grondtrauma’s en 30 Oerwonden.

Dit prachtige boek, wat ook nog eens voorzien is van allerlei toepasselijke verhalen en bijpassende tekeningen, kan zorgen voor een keerpunt in je leven.

Als je het boek liever wilt ophalen, dan hoef je geen verzendkosten te betalen.
Mail me even, dan krijg je hiervoor een kortingscode.
Of koop mijn boek tijdens één van mijn lezingen:

Lees een stukje in mijn boek!

Klik op de afbeelding en swipe naar rechts voor de volgende bladzijde. 

Over mijn boek

 

In mijn praktijk Eye-Openers begeleid ik mensen op hun pad om te worden wie ze werkelijk ten diepste zijn: een stralende diamant.
Aan de hand van dit boek laat ik zien wat ons ervan weerhoudt te voelen dat elk mens van waarde is en dat ook jij uniek bent.

Als regressie-en paragnostisch therapeut kwam ik al snel tot het inzicht dat zowel psychische als lichamelijke problemen hun oorsprong hebben in trauma’s en wonden die ons of onze familieleden ooit overkomen zijn.

Met behulp van 26 Grondtrauma’s en 30 Oerwonden laat ik aan de hand van 26 voorbeeldverhalen uit mijn praktijk het licht op het levenspad van elk mens schijnen: de rode draad en het patroon wordt daardoor in ons leven zichtbaar.

Dit nodigt ons allemaal uit onze kwaliteiten te ontwikkelen die het leven zinvol maken.

Door met de ogen van het hart vol liefde te kijken kunnen we allemaal vol verwondering ontdekken wat voor wonderschone diamanten er in onze trauma’s en wonden verborgen zitten.

Om alles nog meer te verduidelijken, bevat dit boek bovendien ook nog een schat aan allerlei verhalen en gedichten die door mij zelf allemaal geïllustreerd zijn.

Eye-Openers-Therapy:

* Laat het licht schijnen op jouw levensplan

* Geeft zin en betekenis aan jouw bestaan

* Maakt de rode draad en het patroon zichtbaar

* Geeft je een glasheldere kijk in jezelf

* Brengt je in contact met je missie en je passie in dit leven

* Opent de deur naar een vreugdevol leven

Dick Riesmeijer

” Het boek is liefde.” 

Het boek van Wonden naar Wonderen door Annelies Spaargaren is een standaardwerk voor ieder die zich richt op geestelijke groei en bewustwording. Het is geschreven voor ieder die zich wil bevrijden van allerlei belemmerende patronen. Dit helpt je om uit je slachtofferrol te stappen.

Het boek maakt je bewust van de betekenis van je eigen leven, om uiteindelijk tot liefdevolle acceptatie van jezelf maar ook van je medemensen te komen.

Het boek is liefde. Liefde voor het leven en voor alles wat een mens ervaart en wat hij meemaakt.

Dit prachtige boek laat je inzien dat trauma’s je helpen anders met datgene waar je mee worstelt om te gaan. Hierdoor ontwikkel je bijvoorbeeld de kwaliteit om op een liefdevolle manier in je innerlijk kracht te gaan staan.

Er komt een samenhangend beeld naar voren van allerlei psychische en lichamelijke problemen en tegenslagen, waar je als mens mee geconfronteerd wordt.
Dit wordt gevolgd door een heldere kijk op de werkelijke oorzaak achter deze problemen en op de kracht van bewustzijn die heling kan brengen.
Het geeft zingeving aan dat wat ons is overkomen. Laat je lessen zien die daarin verborgen liggen, waardoor je anders in het leven komt te staan.

Het is een gids die je bij de hand neemt en de weg naar je eigen levenswijsheid laat volgen, zodat je ook voor anderen een inspiratiebron kan zijn.

Het is een zelfhulpboek, maar ook een boek dat gebruikt kan worden door mensen die werken in de hulpverlening.

Het is heel toegankelijk geschreven en is met recht een aanrader!

Gerda

“Het boek is inmiddels een kleurrijke, persoonlijke bijbel voor me geworden.”

Ik ben heel blij dat Annelies en dit boek op mijn pad zijn gekomen.

De positieve titel, de mooi geïllustreerde kaft, de prachtige metaforische verhalen en sprookjesachtige illustraties maakten dat ik het boek direct wilde hebben. De indeling van alinea’s, subhoofdstukjes en een fijn lettertype maken het een prettig leesbaar geheel.

Er is veel herkenning in de oerwonden en grondtrauma’s die iedereen in zijn leven weleens voelt of tegenkomt. De beschrijving daarvan is invoelend, troostend, accepterend, begripvol, bemoedigend en helder. De samenvatting aan het eind van elk hoofdstuk helpt bij het vasthouden van de positieve boodschap, ‘schat’, die erin verborgen ligt.

De metaforische verhalen raken je op een diepere laag waarmee soms echt het kwartje valt. De illustraties nodigen uit tot inkleuren waarbij de boodschap verankerd kan worden op weer een andere, creatieve, meditatieve manier. Annelies en het boek ademen een lichte energie.

Het boek is inmiddels een kleurrijke, persoonlijke bijbel voor me geworden. De beschouwingen en inzichten hebben mij al veel troost gebracht in een moeilijke periodes. Samen met de bijzondere, inzichtgevende therapie van Annelies heeft het me naast erkenning en begrip ook bemoediging gegeven om stappen te zetten. Om verrassende dingen in het leven te zien en uitdagingen aan te gaan die ik voorheen niet durfde.

Ik gebruik het als naslagwerk als ik iets in het leven tegenkom waar ik niet mee uit de voeten kan. De inhoud geeft me altijd troost en inzicht in welk verlangen er speelt; hoe er mee om te gaan, wat ik mag leren en welke kwaliteit ik kan toepassen in mijn leven. Zonder zwaar te worden. Het haalt me vaak uit de troebelheid van emoties die er dan spelen en uit reactief gedrag van boosheid, verwijten en verdriet. Het zorgt altijd voor een liefdevolle, positieve benadering, dat alles er mag zijn, ook bij de ander. Je voelt je begrepen en gesteund. Het zet aan tot harmonie.

Het boek opent mijn ogen en geeft me rust, positiviteit, bemoediging en meer inlevingsvermogen in de behoeften van mezelf en de ander waardoor ik er ook anderen mee kan helpen. En zeker ook in combinatie met de transformatie-steentjes-methode van Annelies kunnen er dan ‘wonderlijke’ inzichten en helingen ontstaan.

DANK JE WEL!

Brigitte

“Door bewust te lezen komen de inzichten, die op een duidelijke manier beschreven worden, tot leven!!” 

Over het prachtige boek “ Van Wonden naar Wonderen”. 

Zomaar een ervaring delen over je eigen Trauma is niet makkelijk. Toch wil ik mijn ervaring delen. Mijn Trauma: “ In de put” en een Oerwond die heel duidelijk met mijn toenmalige persoonlijke situatie was: “Geen plek hebben”.

Door het lezen over dit Trauma beleef je intens je situatie en ook besef je dat er met dit Trauma zoveel meer wordt bedoeld.

Door bewust te lezen en te voelen komen de inzichten, die op een duidelijke manier beschreven worden, tot leven!! Inzichten die je doen inzien dat je wel in de put kunt zitten (geen plek hebben), maar als je durft te kijken, je meer mogelijkheden over de rand ziet en mogelijkheden/kwaliteiten die je nog niet eerder zag. 

De illustraties, verhalen die bij de Trauma’s en Oerwonden staan zijn verhelderend. Dat je de keuze krijgt: Wil ik uit die put? Wil ik mijn plek innemen? Of blijf ik zitten? 

Ik heb gekozen om te klimmen, om over de rand te kijken en mijn kwaliteiten te gebruiken. In liefdevolle verbinding met mezelf te komen en mijn plek in dit leven in te nemen. Dat noem ik een WONDER. 

Met dank aan Annelies, waar ik ook een opleiding gevolgd heb, voor haar bijzondere boek, talent, passie, uitleg en creativiteit, maar vooral voor haar ZIJN!

Willemijn

“Voorbeelden van allemaal visies geïntegreerd met elkaar, om uiteindelijk in de kern van jezelf te komen en juist in je wonden, je kwetsbare punten, de wonderen te gaan zien.”

Vandaag kwam er een pakje! Een boek Van Wonden naar Wonderen van Annelies Spaargaren. En wauw wat een plaatje van een boek en wow indrukwekkend de verhalen en die in het boek staan en ook de therapie, voornamelijk vanuit de regressietherapie voor mij herkenbaar.

Na mijn eerst voornamelijk lichamelijke zoektocht naar steeds meer er van willen weten (fysiotherapie / manuele therapie / osteopathie / kinderyoga…), ben ik mij op voeding gaan storten, om vervolgens te ontdekken hoe het psychisch in elkaar zit. Ik doe present child methode, geboorte in kaart, regressie therapie, EMDR, hypnosessies, NLP, systemisch werk en steeds ‘ont-dek’ ik hoe alles alles is.

Dit boek bevestigt dit. Wauw wat een prachtige voorbeelden van allemaal visies geïntegreerd met elkaar, om uiteindelijk in de kern van jezelf te komen en juist in je wonden, je kwetsbare punten, de wonderen te gaan zien. En na al die vele therapieën die ik zelf heb ondergaan en nog steeds onderga (omdat er dan werkelijk wonderen gebeuren en ik er van geniet), kom ik zelf ook nog dagelijks in ‘wonden’ / ‘triggers’ / ‘overtuigingen’ terecht, maar probeer ik zoveel mogelijk te onderzoeken waar het raakt in mijn systeem. Dat wat mij raakt is van mij, daar mag ik mijn ogen voor openen en dat wat anderen raakt is van iemand anders en moet ik mijzelf niet kwetsbaar in gaan maken.

Het leven je kunt het zien als een struggle met de nodige hoeveelheden pijn. Maar je kunt het ook zien als een weg met hobbels die allemaal schatten bevatten.

Dank je wel Annelies Spaargaren dat je deze voorbeelden, die ik van het begin tot het einde herken hebt beschreven. Ik voel me er door bevestigd dat het zo mooi in elkaar zit. Bevestigd, wat ik eigenlijk niet zou moeten hoeven worden als ik helemaal bij mijzelf ben, maar wat in mij een ‘wond’ is die ik nog meer mag helen.

Een tip dit boek!!!

Luc Jonker

“Ben jij klaar om jouw kompas te herijken en verrijken?”

Voor je ligt “Van Wonden naar Wonderen”, het levenswerk van Annelies.
Als jij werk van je leven wilt maken, gebruik het dan voor de koers naar je eigen wonder!

Annelies is een aimabel en gedreven persoon met een bijzondere gave, zij is helder-voelend medium. Daardoor heeft zij het vermogen om jouw onverwerkte emoties (boosheid, verdriet, wanhoop enz.) te voelen en zelfs te uiten. Met die gave heeft zij een eigen gevoelstaal ontwikkeld die haar in staat stelt om anders met de wereld in en om ons heen te communiceren. Dat heeft geleid tot dit bijzondere boek met een schat aan informatie die jou mogelijk op het goede spoor kan zetten.

Als collega therapeut heb ik met Annelies diverse malen samengewerkt en de kracht van haar werkwijze ervaren.

Wil jij de kwaliteit van je leven verdiepen of ben jij volledig het spoort bijster?
Annelies kan je op weg helpen en laat je een nieuwe kijk op jezelf en de wereld zien!

Ben jij klaar om jouw kompas te herijken en verrijken?
Dan ligt hier voor je een unieke kans met dit prachtige boek.

Succes en veel plezier.

 

Natuurgeneeskundig Therapeut

Ans

“Ik had dit boek graag gelezen toen ik nog een stuk jonger was”

Hoi Annelies. Heb het boek “Van Wonden naar Wonderen” helemaal gelezen. Een prachtig boek met bijzonder veel “eye-openers”. Had dit boek graag al gelezen toen ik nog een stuk jonger was. Zal verschillende passages nog regelmatig over lezen. Het heeft mijn leven echt verrijkt. Bedankt voor dit prachtige boek. ????????