“Ja” zeggen tegen het leven - Eye Openers Therapy

“Ja” zeggen tegen het leven

In ons leven krijgen we allemaal vroeg of laat te maken  met gebeurtenissen en situaties waar we geen grip op hebben. Als ons iets niet bevalt zouden we graag willen dat de dingen anders lopen dan ze zijn. Nooit ouder worden of ziek woorden en sterven, ja daar verlangen we soms allemaal ten zeerste naar. De werkelijkheid is echter anders., want we hebben het meestal niet voor het zeggen. Als we geconfronteerd worden met tegenslagen in ons leven is het begrijpelijk dat we dus niet staan te trappelen om “Ja” tegen het leven te zeggen.
Vaak blijven we hangen in verzet tegen iets of iemand en is er weerstand.
We zwemmen dan tegen de stroom van het leven in.

Waar nodigt  het onvermijdelijke van het leven ons toe uit?

Als het leven anders loopt dan je voor ogen hebt, wordt je aangespoord om dat wat op je pad komt te aanvaarden . “Ja” zeggen tegen het leven betekent dat we bereid zijn het leven te verwelkomen en te accepteren dat het leven komt zoals het komt en iets is zoals het is.
We zijn dan bereid te zwemmen met de stroom mee en het avontuur met het onbekende aan te gaan. Het inzicht dat alles wat leeft groeit, kan je helpen jezelf te blijven ontwikkelen. Wanneer iets niet meer groeit en verandert, dan sterft het.
Hoe meer we groeien des te meer leren we, waardoor je je steeds levenslustiger en vrijer zult gaan voelen. Door de uitdagingen die op je pad komen aan te gaan leren we onze lessen. Wees dus als een kind dat elke dag weer vrolijk op onderzoek uitgaat en de nieuwe dag begroet, want dan zullen geluk en levensvreugde je in je schoot geworpen worden.

Wat weerhoudt ons daarbij?

Leed ontstaat veelal uit verzet tegen verandering, waarbij alles voortdurend in beweging is.  Als we onze dromen willen verwezenlijken is er vaak een stem in ons die ons ervan weerhoudt met de stroom van het leven mee te gaan.
We zijn dan bang om onze onzekerheden op te geven en in het diepe te springen.
Niet de moed hebben om van richting te veranderen, voelt dan veiliger aan.
Maar net als een bij die aangetrokken wordt door de honing van een bloem, worden we steeds weer uitgenodigd onze veilige haven te verlaten en op zoek te gaan naar het ruime sop. De Griekse  filosoof Heraclitus  zei daarom: “ Als alles stroomt, kun je het beste met de stroom mee gaan”. Angst is daarbij een stoorzender, die ons verhinderd te voelen wat er werkelijk in ons leeft en waar onze verlangens echt naar uitgaan.
Angst vraagt om moed. De moed om stappen te zetten en in actie te komen.
Door iets wat je graag wilt in de praktijk toe te passen en dappere daden te verrichten wordt je dapper.

Wat vraagt dit van ons?

Dit vraagt van ons om liefdevol onze armen om iets wat tot ons komt heen te slaan.
Net als een zaadje dat je in de grond stopt water en verzorging nodig om te ontkiemen, zal alles waarvan je droomt dan wortel schieten. Door zorgzaam te zijn zal er een mooie plant of bloem of zelfs een boom met vruchten uit voortkomen. Het overvloedprincipe in de natuur is 100% . Eén zaadje kan honderd bloesems en vruchten voortbrengen.

De natuur vernieuwt en vermenigvuldigt zich telkens weer wat een oneindige overvloed met zich meebrengt. Open je dus ook voor de rijkdom en de zegen van de natuur en laat deze stroom nu ook in je eigen leven vloeien. Dan zul je ontdekken dat alles waar je aandacht aan schenkt op een magische manier ook in je leven tot groei en bloei zal komen.

 Wat kan je daarbij tot steun zijn?

Geloof en vertrouwen dat het leven het beste met je voor heeft  is onontbeerlijk om in ons leven vooruit te komen. Iemand die geloof stelt in het leven is ervan overtuigd dat alles ervan, ook al is het soms niet herkenbaar een reden en een diepere zin heeft en daardoor toch heilzaam is. De vraag en de zoektocht naar de diepere betekenis van ons bestaan voorkomt dat we niet langer geplaagd zullen worden door onze angsten.
Het leven zelf is het grootste mysterie. Het verlangen om iets te onderzoeken kan daarbij de benzine zijn voor onze nieuwsgierigheid. Deze kwaliteit opent voor ons de deur die zicht geeft op een nieuwe werkelijkheid. Hoe meer we naar de positieve kant van ons bestaan kijken, hoe mooier en stralender zal het leven ons toe schijnen en toelachen!

De Eye=openers-therapy kan je helpen te onderzoeken waarom jij moeite hebt met de grilligheid en de onvoorspelbaarheid van het leven. We ontdekken dan samen wat je nodig hebt om weer helemaal  “Ja” tegen het leven te zeggen.
Je verzet mag dan plaats maken voor geloof en vertrouwen dat het leven het beste met je voor heeft.  Ik wens je toe dat je de geschenken die verborgen zitten in jouw leven je dan dankbaar in ontvangst mag nemen.

Om je aan te sporen je af te vragen welk soort leven je graag wilt leiden hierbij een inspirerend verhaal over het spannende leven van adelaars wat je vast tot nadenken aanspoort.

 

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders