Voluit leven

Het verlangen om voluit te leven en te ontdekken wie je werkelijk bent, brengt je op een levenslange zoektocht. Dit zoeken is een van de meest liefdevolle dingen die je kunt doen want het helpt je vanuit je hart te gaan leven. Je hart is je kern, je centrum zowel letterlijk als figuurlijk. Met je hart sta je in verbinding met het leven. Uiteraard is dat fysiek het geval:
het hart pompt je bloed naar al je organen. Maar dat geldt ook voor je gevoel: vanuit het hart maak je de verbinding met je omgeving en met degenen die je liefhebt.
Leef je vanuit je hart, dan leef je vanuit de essentie van wie je echt bent.
Dan kun je ook gaan voelen wat je werkelijk wilt in dit leven en wie je ten diepste bent.
Je hart helpt je te ontdekken of het leven dat je leidt wel echt bij je past.

Wat weerhoud je te leven vanuit je hart?

Ontdekken wie je echt bent is een van de grootste uitdagingen van het leven.
Over wie je echt ben zitten vaak zoveel lagen waarin je jezelf van alles hebt aangeleerd.
Die lagen zijn ontstaan doordat je bent gaan geloven dat je niet van waarde bent en geen liefde verdient. Daarmee doe je jezelf te kort. Elke laag is een soort jas die je hebt aangetrokken, omdat je je zonder die jas kaal voelt. Het voelt angstig om je bloot te geven en je kwetsbaarheid te tonen aan anderen. Hoe kun je die angst en onzekerheid overwinnen? Hoe kun je dat wat je niet meer dient achter je laten?
Hoe kun je weer gaan voelen wat je echt nodig hebt?
Als je jezelf toestaat diep van binnen te voelen dat je er mag zijn, met al je tekortkomingen, is dat al de eerste grote stap.

Waarom is het goed om de weg naar binnen te bewandelen?

Het verlangen om je te verbinden met jezelf om te weten wie je echt bent, is een diepe behoefte die je leven voller en rijker maakt.Door je blik naar binnen te richten krijg je toegang tot je eigen innerlijk. Net als bij een mandarijntje: aan de schil kun je niet zien hoe zoet en lekker hij is. Pas als je een stukje proeft, kom je erachter!
De beste en mooiste dingen in de wereld beleef je niet door ernaar te kijken of ze aan te raken, maar door ze te ervaren en te voelen vanuit je hart.
Dan ben je niet langer veroordelend maar ruimhartig, waardoor je in verbinding kunt blijven staan met jezelf en anderen.

Wat kan jou helpen op een meer liefdevolle manier tegen jezelf aan te kijken?

Dat begint er mee dat je jezelf accepteert zoals je bent en dat je goed voor jezelf zorgt.
Door weerstand te hebben tegen akelige emoties, die je pijn en ongemak geven, ga je uit de verbinding met jezelf . Als je je verzet opgeeft en alles wat je niet bevalt totaal ontvangt en omarmt zal je hart zich op een wonderbaarlijke manier weer openen.
Beschouw al jouw negatieve gevoelens en gedachten die jou je geluk en levensvreugde ontnemen daarom als een wake up call om al jouw hiermee verband houdende overtuigingen eens goed onder de loep te nemen. Staat je eigenwaarde op laag peil, dan denk je vaak negatief en kritisch over jezelf. Buig dit alles om, denk voornamelijk positief over jezelf: “Ik ben een prachtig mens!” of “Ik ben goed zoals ik ben!”
Door anders tegen jouw werkelijkheid aan te gaan kijken., kunnen langgekoesterde overtuigingen, vastgehouden gedachten en bevroren emoties als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Wat is daarbij de gouden sleutel?

De sleutel tot je diepere zelf is: negatieve emoties beschouwen als wegwijzers die je bewust maken van allerlei hiermee samenhangende overtuigingen. Ga daarom als een schatgraver op zoek: heb je jezelf iets wijsgemaakt? Ben je iets gaan geloven wat je niet meer dient?
Laat die overtuigingen los en schep ruimte voor wat voor jou werkelijk waar is.

De Eye-Openers-Therapy helpt je om te onderzoeken waarom het je ontbreekt aan eigenwaarde en zelfvertrouwen. Veelal hangen negatieve overtuigingen samen met de trauma`s die jou of je overleden familieleden ooit zijn overkomen.
Het kan zijn dat je ooit iets bent gaan geloven wat je nu niet meer dient.
Als je bijvoorbeeld ooit verstoten bent, ga je geloven dat je niet van waarde bent.
In dit leven ga je dan als een bedelaar in de buitenwereld op zoek naar waardering.
Als je jouw verwonde kind-stukken te vondeling legt bij een ander, zul je echter nooit krijgen waar je zo naar verlangt: erkenning.

Ik wens je de moed toe om te gaan staan voor wie je werkelijk bent en te verwezenlijken wat je echt wilt, want dit brengt je kracht en levensvreugde. Dan kan , de zon weer in je leven gaan schijnen.

Ik heb voor jou een mooi verhaal over de bloemzaadjes om je aan te moedigen weer voluit te gaan leven.

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders