Aangaan van uitdagingen in je leven

Het omgaan met tegenslagen in je leven

Wanneer je te maken krijgt met tegenslagen in je leven, kan dat heel pijnlijk zijn.

Vooral als je toekomst er daardoor anders gaat uitzien dan je verwacht had.

De teleurstelling is dan meestal groot. Het is heel menselijk om op de vlucht te slaan voor pijn en lijden, of de schuld op anderen af te schuiven, om je eigen pijn maar niet te hoeven voelen. Brengt het leven je nu op het punt waarop je zegt: “Nu is het genoeg geweest!”?

Of ben je geneigd te blijven hangen in oud zeer?

Het in contact komen met je kracht

Stel je op dit moment eens voor dat je vrij kunt kiezen hoe je je voelt.

Hoe zou dat zijn? Hoe zou het zijn om je te bevrijden van al die onaangename emoties die met je op de loop gaan? En hoe geweldig zou het zijn om zicht te krijgen op je beperkende overtuigingen die de wortel van die emoties zijn?

Zodra je jezelf beter begrijpt, kan ontevredenheid plaats maken voor dankbaarheid.

Het keerpunt in je leven

Word je geconfronteerd met onverwachte heftige gebeurtenissen, dan kan dat je leven overhoop gooien. Als je bereid bent er anders tegen aan te kijken dan je gewoonlijk doet, kan dit een keerpunt in je leven zijn.

De crisis nodigt je uit anders te gaan kijken, en een nieuwe koers uit te zetten.

De nieuwe inzichten die je daarbij krijgt, kunnen je toekomst compleet veranderen en een wending aan je leven geven.

Heb je de moed om te springen?

Als jij de moed hebt om op een andere manier tegen pijnlijke gebeurtenissen aan te kijken, help ik je graag verder op je pad. Om te doen waar je echt diep van binnen naar verlangt en te doen wat je werkelijk wilt, heb je moed nodig. Dat kunnen we van windsurfers leren; die hebben geleerd niet tegen de wind te vechten, maar met de wind mee te bewegen. Zodra je je angst overwint, kun je werkelijk groeien en kan er een ongekende kracht in jou aangeboord worden. Daarmee kun je bergen verzetten!

Het openen van deuren

Ik reik je waardevolle Eye-openers aan en laat je zien dat alles wat aan je deur klopt zinvol is en erom vraagt verwelkomd te worden.

Het verlangen naar zingeving is een diepe menselijke behoefte. Als je die behoefte de ruimte geeft, wordt de deur naar een gelukkiger leven geopend. Hoe is het voor je om je zorgen met de wind mee te geven en dat wat er gebeurt onvoorwaardelijk te accepteren?

Je zult merken dat je dan meer kunt genieten en tevreden kunt zijn met dat wat het leven je te bieden heeft. Wat een bevrijding!

Het lijkt me fijn je daarbij te helpen door je te leren anders om te gaan met datgene waar je mee worstelt. Zo zetten we samen de deur naar je hart weer open.

Lichter leven

Er zijn mensen die liever de deur gesloten houden.

Maar door iets in de doofpot te stoppen, ontdek je niet wat de oorzaak is van je problemen en mis je de kans om te groeien. Veel mensen die de afgelopen jaren als cliënt bij mij aanklopten, hebben het dappere besluit genomen hun zware rugzak op te pakken, uit te pakken en lichter bepakt door het leven te gaan. Durf jij dat ook?

Samen op stap gaan

Ben je bereid het idee los te laten dat het geluk buiten jezelf ligt?

Trek je wandelschoenen dan aan en ga samen met mij op stap om te ontdekken wat de sleutel is tot een vreugdevol en gelukkig leven!

Lees in mijn andere artikel: Op zoek naar de sleutels van het geluk hoe je dat kunt doen.

Om je aan te moedigen anders tegen jouw werkelijkheid aan te kijken, wil ik je graag een toepasselijk verhaal aanreiken over de prins en de keisteen.

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders