Van ongeduld naar vertrouwen - Eye Openers Therapy

Van ongeduld naar vertrouwen

Het leven op deze aarde brengt vooral in deze tijd tweespalt en onvrede met zich mee.
Er is daarom meer dan ooit behoefte aan mensen die in staat zijn in te zien wat er allemaal gaande is. Zij kunnen als bruggenbouwers je aanmoedigen je balans te vinden in deze woelige tijden. Door wat je overkomt in een ander perspectief te plaatsen, ontstaat er weer ruimte om op een andere manier waar te nemen. Dit stelt je in staat keuzes te maken.

Wat helpt je bij het openstaan voor andere zienswijzen?

We worden voortdurend getest door het leven. Onbehaaglijke gevoelens die hierbij naar boven komen laten je zien waar vertrouwen ontbreekt. Daar waar je innerlijke vrede verstoord raakt, ben jij nog niet verbonden met jezelf. Dit vraagt van jou om vanuit liefdevolle aandacht te onderzoeken wat er speelt. In plaats van je blik af te wenden van dat wat je tegenstaat, nodig je jezelf uit de weg naar binnen te bewandelen.

Wat niet verwerkt is aan oud zeer onder ogen te zien en te voelen, kan bijdragen tot het vinden van meer evenwicht. Hoe minder jij jezelf nog kwijtraakt in angstige en blokkerende gedachten, hoe beter je die verbinding met jezelf kan maken.
Dit geeft je kracht als een storm door je leven heen raast.

Onze reis is nooit klaar, maar vergeet niet dat door iets te ervaren en dit aanvaarden je er altijd sterker uit tevoorschijn komt. Geduldig zijn vanuit het besef dat het leven komt zoals het komt en gaat zoals het gaat, is daarbij van belang. Ongeduld is een teken van wantrouwen. Soms kan het pijnlijk zijn als een zaadje wat in de grond is gestopt, niet tot leven komt. Besef dan dat alles in de natuur het verlangen in zich draagt tot groei en bloei te komen. Geduld en vertrouwen. Samen vormen ze een mooi duo.
Als ik beide ervaar kan ik volledig genieten van dit moment, maar wanneer het me daaraan ontbreekt voel ik onrust. Luister in plaats daarvan naar jouw kalme innerlijke stem en maak daardoor verbinding met jezelf. Ervaar de bevrijding die samengaat met een leven in acceptatie, kalmte en vrede.

Om jou te helpen meer vertrouwen te hebben in de magie van het leven en geduldig het juiste moment af te wachten, kan dit mooie verhaal jou vast helpen.

EVOLUTIE

Niets komt voordat de juiste tijd is aangebroken. Alles gebeurt als de tijd daar rijp voor is. Alles heeft zo zijn eigen seizoen.

De boer kijkt naar de lucht en weet welk seizoen in aantocht is. Hij wacht het goede moment af… en zaait. En het zaad heeft geen haast.
Het maakt zich niet druk om ons, of wij haast hebben of niet. Het zaad neemt zijn eigen tijd. De natuur doet niet altijd wat wij graag willen, de natuur heeft zo zijn eigen manier en doet niets zonder doel.

Als je geduldig, waakzaam en oplettend kunt wachten, zal het leven je toevallen. Als je je haast, loopt het mis. Het gebeurt vanzelf. Houd in de gaten waar het heen wil en volg het. Een onwetende probeert de rivier te voegen naar zijn ideeën.
Een wijze luistert en kijkt goed om zich heen. Hij slaat de natuur gade, ziet welke weg ze volgt en geeft mee. Hij doet geen moeite om de natuur naar zijn hand te zetten.
Hij is onbezorgd, want het doel is daar, waar de natuur hem heen voert.
Zonder haast wordt zo elk moment een hoogtepunt, want je kunt er gerust op zijn dat
alles op de juiste tijd gebeurt.

  • Ben jij bereid iets los te laten wat pijnlijk is en te vertrouwen op je innerlijke stem?
  • Kun je inzien dat wat je meemaakt je op proef stelt en je een kans biedt om te groeien en te bloeien?
  • Of blijf je liever angstig je ogen sluiten voor de realiteit?

Verwondering is het sleutelwoord……… De keus is aan jou!

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders