Introductie Trauma's - Eye Openers Therapy

Introductie Trauma’s

Bevrijding

Welkom op mijn website. Fijn dat je belangstelling hebt voor de trauma’s die ik allemaal beschreven heb in mijn boek: “Van Wonden naar Wonderen”.

Dat is heel helend en bevrijdend, want daardoor word je uitgenodigd anders tegen moeilijke situaties, waar we nu mee geconfronteerd worden aan te kijken. De constante dreiging van het Coronavirus is groot. Het gevolg is dat we onzekerheid, stress en angst ervaren.

Alles wat angst bij ons oproept, lijkt ons te overkomen, alsof het van buitenaf komt. Van binnenuit worden we echter opgeroepen om positief te blijven en te kijken naar de toekomst en ons los te maken van allerlei negatieve en beperkende overtuigingen, die we als ballast met ons meedragen.

Dat vraagt van ons om anders tegen ons leven aan te kijken en gehoor te geven aan onze wens naar BEVRIJDING. Dit is immers waar we allemaal ten diepste zo naar verlangen.

Het is daarbij aan de orde om veranderingen te aanvaarden en in te zien dat er geen enkele zekerheid in het leven is, behalve die van de verandering.  Als je wilt veranderen moet je soms offers brengen. Waar je zo je zinnen op had gezet moet je loslaten, want huidige plannen gaan niet door.

Nu is het een kans om de weg naar binnen te bewandelen en weer thuis te komen bij jezelf en je eigen liefdevolle kracht terug te winnen, die binnen in jezelf verborgen zit. Daarom is het van belang om te luisteren naar je innerlijke stem, die je kan vertellen wat nodig is.

Als je de moed hebt je over te overgeven aan de verandering, zul je je opnieuw geïnspireerd en bezield voelen, krijg je nieuwe ideeën en ingevingen en kun je allerlei mogelijkheden creëren. Blijf positief kijken naar de toekomst. Je wordt dan weer de architect en regisseur van je eigen leven.

Laat je welbevinden niet afhankelijk meer zijn van de huidige omstandigheden. Door vrede te hebben met je onvrede en alles wat pijnlijk is te omarmen, zul je beter in staat de zijn de angst die daarmee samenhangt, los te laten.

Als het herfst wordt zie je dat de bomen hun bladeren loslaten. Wat er op een dieper niveau gebeurt is dat de boom zijn energie naar binnen trekt en als gevolg hiervan vallen de bladeren. Zo ontstaat in de boom nieuwe kracht, die in het voorjaar als nieuw leven weer tevoorschijn komt.

We worden door deze moeilijke periode in ons leven uitgenodigd de tijd die ons gegeven is te gebruiken om bij onszelf te komen. Ons te verbinden met de liefde die we allemaal ten diepste zijn, is nu aan de orde. De angst waarachter je verschuilt, zal dan vanzelf wegvallen.

Allerlei trauma’s, die ons of onze familieleden ooit overkomen zijn en die ik beschreven heb in mijn boek: “Van Wonderen naar Wonderen”, kunnen je helpen je te bevrijden van angst om je innerlijk vrij te voelen.

Victor Frankl die als Joods arts in een concentratiekamp gevangen zat, ontdekte dat de enige vrijheid die we als mens hebben, samenhangt met de keus om anders om te gaan met onze problemen. Dan pas is er sprake van innerlijke vrijheid.

Om een indruk van mijn verhelderende boek te krijgen, nodig ik je uit als voorproefjes alvast een kijken te nemen onder het tabblad Grondtrauma’s om samenvattingen van de Trauma’s te lezen.

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders