Geven en nemen

HET GEHEIM VAN HET LEVEN

Lief mens,

Wat is het geheim van het leven?

Misschien ligt het antwoord in het evenwicht tussen geven en nemen.
Het leven geeft ons momenten van vreugde, liefde en verwondering, maar vraagt ons ook om verdriet, verlies en pijn te accepteren.
Het leven wordt je gegeven en ook ontnomen.

Deze waarheid raakt ons allemaal en vormt de kern van ons bestaan.
Ons hoofd kan het moeilijk vinden om deze dualiteit te omarmen en worstelt vaak met het omarmen van wat pijnlijk is en zoekt daarbij naar controle en zekerheid.
Maar het hart weet dat juist in het accepteren van beide kanten van de medaille, waarbij we worden uitgenodigd zowel vreugde als verdriet te omarmen, de ware schoonheid van het leven ligt.
Ons hart moedigt je daarom juist aan om met de ogen van het hart te kijken en zowel het donker als het licht te verwelkomen en ontvankelijk te zijn voor de stroom van het leven.

De kunst om met deze realiteit om te gaan, vraagt om ontvankelijkheid, een kwaliteit die je helpt om het leven
volledig te ervaren, in al zijn facetten.
Ontvankelijkheid betekent dat we ons openstellen voor wat het leven ons biedt, zowel de vreugdevolle als de pijnlijke momenten.
Het is de bereidheid om alles te verwelkomen wat op ons pad komt, zonder verzet of oordeel.
Dit vermogen stelt ons in staat om het leven te zien als een continu proces van geven en nemen.
In deze voortdurende cyclus van geven en nemen ligt het geheim van het leven.

Het is onze opgave om dit geheim te ontrafelen en wat ons overkomt te aanvaarden en omarmen om ons leven ten volle te leven.
Met een open hart en een ontvankelijke geest kunnen we deze reis maken, in vertrouwen overgevend aan wat komt en met moed kiezend voor het leven, telkens weer.
Dat wens ik jou ook toe.

Ontdek de kracht van ontvankelijkheid en de moed om te kiezen voor het leven door alles wat je gegeven wordt te omarmen, leren we om dankbaar te zijn voor wat ons gegeven wordt.

Hierbij daarom een video om je daarbij aan te moedigen.

Ik wens je heel veel kijk- en luisterplezier.


Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders