De rivier - Eye Openers Therapy

De rivier

Een rivier kwam bij de woestijn aan en was wanhopig en doodsbang om alles kwijt te raken. Wat zij in haar stroom had meegevoerd wilde ze dolgraag behouden. Maar de wind fluisterde haar toe vertrouwen te hebben: alles heeft een diepere betekenis en je kunt alleen verliezen wat niet echt bij je hoort.

Toen gaf de rivier zich over.

Ze verdampte. En de wind droeg haar mee naar de andere kant van de woestijn, waar zij in regen neerdaalde en oneindig veel rijker en wijzer verder stroomde….. om uiteindelijk bij haar bestemming te komen:  de zee die met haar woelige baren haar liet voelen hoe mooi het is om mensen te helpen thuis te komen in de veilige haven.

Uit onveiligheid ontstaat de behoefte alles in de hand te willen houden.
Uit angst proberen we controle te houden.

Starheid doet ons verdwalen in de regels die we onszelf hebben eigen hebben gemaakt. Maar zo leven we ver bezijden de waarheid en nemen we de werkelijkheid misvormd waar.

Zie in dat angst niet iets is wat bestreden moet worden.

Angst is een dierbare vriend, die je laat zien wat je nog niet diepgaand in jezelf hebt geaccepteerd.

Download gratis: eBook 'Een verfrissende kijk op je leven'

Download nu gratis

Download Gratis Jouw E-book met 7 inspirerende verhalen

Deze 7 columns nodigen je uit je te focussen op positieve dingen en daar dankbaar voor te zijn, want waar je op focust, groeit.

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en houd ik je graag op de hoogte van mijn activiteiten als verdiepingsdagen, lezingen of infor over de jaaropleiding in de Eye-Openers Academy.

Onder elke email kun je je afmelden.

Waar zal ik de 7 juweeltjes naartoe sturen?

Na het aanmelden ontvang je de 7 juweeltjes voor inspiratie per e-mail. Daarna ontvang je af en toe e-mails met extra tips en inspiratie over Eye Openers Therapy en trauma verhalen. Af en toe ontvang je een uitnodiging voor lezingen. Onder elke email kun je je afmelden.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders