Academy - Eye Openers Therapy

Wil jij jouw cliënten een glasheldere kijk op zichzelf geven voor een kleurig en vervuld leven?

Ontdek de Individuele Opleiding tot Gecertificeerd
"Eye-Openers Trauma Transformatie Therapeut"

Het geschenk van een trauma... ontdek de verborgen wijsheid

Tijdens deze individuele opleiding begeleid ik jou naar een dieper inzicht in de oorsprong van klachten en problemen waar jouw cliënten mee worstelen.

Hoe laat je jouw cliënten anders tegen iets wat pijnlijk is aankijken, zodat ze zich van trauma’s bevrijden en een vreugdevoller leven kunnen leiden?

Hoe help jij mensen om een glasheldere kijk te krijgen op hun levensplan?

Eye-Openers-Therapy

De sleutel tot het openen van jouw hart
Wat is het geheim bij dit alles?

Het is heel bevrijdend te ontdekken dat de oorsprong van de klachten en problemen waar mensen mee worstelen, samenhangt met trauma’s die hun ooit zijn overkomen. Als je mensen het verband laat zien tussen dat wat zij ooit als traumatisch hebben ervaren en het effect ervan op het huidige leven, kan dat een Eye-Openers zijn.

Dat is een troostende gedachte, want je geeft mensen daardoor een gouden sleutel in handen die ze nodig hebben om anders tegen pijnlijke ervaringen aan te kijken. Daarmee kun je vanuit liefde de deur tot hun hart weer openen voor al het moois wat het leven hun allemaal nog te bieden heeft. Wat een spannende ontdekkingsreis!

Wil jij ook mensen helpen te worden wie ze echt ten diepste zijn?

Dan is deze individuele opleiding vast iets voor jou!

Een ontwikkeling die ertoe bijdraagt dat een rups een prachtige vlinder wordt!

Eye-Openers-Therapy

Als jij ernaar verlangt om mensen te helpen weer Ja te zeggen tegen hun leven, kan de Eye-Openers-Therapy daarbij een wegwijzer zijn en opent het hart voor een vreugdevol en stralend leven!

Volg de individuele opleiding voor “Eye-Openers Trauma Transformatie Therapeut”.

Je kunt de individuele opleiding op elk moment starten.

Eye-Openers Therapy

Dromen worden werkelijkheid

Waarom Eye-Openers Therapy?

Daarmee ga je allereerst op zoek naar de oorsprong van datgene waar mensen bij jou mee aankloppen. Dat kan te maken hebben met hun gezondheid, werk, relaties, een verslaving waar ze mee worstelen. Het kan ook te maken hebben met een gebrek aan eigenwaarde, of (zelf)vertrouwen of met een gemis aan levensvreugde en vervulling in hun leven.

Bij dit alles is het van belang te onderzoeken waarom iets op de deur klopt en wat hun dat te vertellen heeft. Het is heel bevrijdend te ontdekken dat de oorsprong van de klachten en problemen waar mensen mee worstelen, samenhangt met trauma’s die hun ooit zijn overkomen.

Eye-Openers …

Als je mensen het verband laat zien tussen wat zij ooit als traumatisch hebben ervaren en het effect ervan op het huidige leven, kan dat een Eye-Opener zijn! Je krijgt daarmee een gouden sleutel in handen die je nodig hebt om mensen te helpen anders tegen hun pijnlijke ervaringen aan te kijken, zodat de verloren puzzelstukjes weer op zijn plek vallen.

Dat is een troostende gedachte, want met die sleutel kun je vanuit liefde de deur tot hun hart weer openen voor al het moois wat het leven hun allemaal nog te bieden heeft. Wat een spannende ontdekkingsreis! 

Voorwaarden om deel te nemen aan de Individuele Opleiding

Hulpverleners voelen het vaak als hun roeping om anderen te helpen bij het verlichten van pijn en het helen van emotionele wonden.

Allereerst is het echter bij dit alles van groot belang om bij het werken met mensen zelf ook te weten welk voornaamste trauma bij jou een rol speelt.

Wanneer je als hulpverlener zelf jouw trauma hebt doorleefd en de rode draad en het thema ervaart wat erin verborgen zit kun je je beter afstemmen op de problematiek.

Het effect van wat dit op jou en op andermans leven heeft, kan je daardoor beter begrijpen. Hierdoor zul je ook beter in staat zijn de mensen die op jouw pad komen te helpen.

Daarom is het nodig voor mensen die aan de individuele opleiding deel willen nemen en nog geen cliënt bij mijn, vooraf 2 individuele consulten af te spreken om te ervaren welke trauma’s bij jou een rol spelen. Je investering hiervoor is niet bij de individuele opleiding inbegrepen.

Zodra je zelf ook niet langer vecht tegen iets, kom je uiteindelijk weer bij jezelf. Dan stopt de strijd. Dat kan voor jezelf maar ook voor anderen heel bevrijdend zijn! Door met de ogen van het hart vol liefde te kijken kunnen we allemaal vol verwondering ontdekken wat voor wonderschone diamanten er in onze trauma’s en wonden verborgen zitten.

Leven is groei

En groei geeft verdriet

En verdriet doet pijn

Maar pijn brengt groei

Pijn is lijden

Maar lijden is leven

En leven is groei

Dus is groei leven..... Echt leven!

Individuele Opleiding tot "Eye-Openers Trauma Transformatie Therapeut"

Op een eenvoudige en directe manier leid ik mensen op om zelf Eye-Openers-Therapeut te worden, en zo anderen te kunnen begeleiden bij hun innerlijke proces.

Als je met dit traject onder mijn begeleiding begint breng ik je allereerst in contact met je eigen Grondtrauma’s en Oerwonden. Je ervaart en herkent ze zelf in je eigen leven.

Hierdoor leer je om met de verschillende levensthema’s, die met elk trauma samenhangen, om te gaan. Want wie zichzelf heelt, kan later ook anderen begeleiden in het omgaan met hun problemen in dit leven. Elke verandering in de wereld begint immers bij jezelf.

Vervolgens laat ik je in deze individuele opleiding kennis maken met allerlei technieken. Met de technieken die je aanspreken kun je direct aan de slag.

Want na elke techniek die je zelf diepgaand hebt ervaren, word je door mij uitgenodigd om nu als therapeut met andere mensen te werken en ermee aan de slag te gaan. Ik begeleid je erbij als coach.

Eerst “pootje baden” en dan “in het diepe springen”.

Wat is daarbij het geschenk?

Vaak spelen allerlei belemmerende overtuigingen daarbij een rol, ze hebben ertoe bijgedragen dat je ooit bent geloven dat je niet geliefd bent, iets niet kunt of niet van waarde bent. Alles wat je gelooft, sleep je dan met je mee en wordt werkelijkheid.

Keuzes maken vooral vanuit het hart is vaak heel moeilijk en ons levenspad is vaak bezaaid met stenen. Mensen laten zich belemmeren door allerlei angsten, twijfels en onzekerheid die hen tegenhouden om tot groei en bloei te komen.

Wat een geschenk dat jij jouw cliënt:

Hoe fantastisch zou het zijn als...

Je mensen kunt helpen hun talenten in te zetten om van betekenis te zijn voor andere mensen en de wereld om hun heen zodat zij hun dromen kunnen waarmaken

Je de sleutel kunt aanreiken om mensen een zinvol, betekenisvol en waardevol leven te geven dat ontzettend veel voldoening geeft

Je je voorstelt dat de wereld voor jouw cliënten er dan heel anders uit gaat zien?

En jij als Gecertificeerd “Eye-Openers Trauma Transformatie Therapeut” op die manier ook een steentje bijdraagt tot een mooiere wereld!

Ineke Hendriks
Coach en Energetisch Therapeut, Praktijk Ineke Hendriks


De opleiding van Annelies was een echte eye-opener voor mij! De goede uitleg in de teksten van de Grondtrauma's was niet alleen voor mij maar ook vele cliënten in mijn praktijk een openbaring Eindelijk werd duidelijk waarom er steeds hetzelfde gevoel in een bepaalde situatie ontstaat of waardoor bepaald gedrag zich steeds maar herhaalt. Door de bewustwording van de oude wond en de bijbehorende aannames wordt het opeens heel helder waarom je bijvoorbeeld pijn voelt of verdrietig bent, je schaamt of slachtoffergedrag vertoont en niet voor jezelf op komt. Je leert daardoor voor je eigen gekwetste innerlijke kind te zorgen en écht van jezelf te houden, jezelf te omarmen met als gevolg: Vrede in jezelf. Annelies heeft mij daarnaast verschillende tools aangereikt en ik ben blij dat ik hiermee veel succes heb in mijn eigen praktijk. Wat ik in Annelies bewonder is dat zij met aandacht de Eye-Openers Therapy verder ontwikkeld heeft, treffende metaforen gebruikt en leuke tekeningen erbij gemaakt heeft. Door deze benadering wordt de kern geraakt en dat is top gedaan!"

Helen God
Cliënt


Toen ik de ‘Basis opleidingsweek Grondtrauma’s en Oerwonden’ stapte, wist ik niet precies wat te verwachten, omdat deze methode voor mij redelijk nieuw was. Ik stapte erin zonder verwachtingen, maar wel met grote nieuwsgierigheid en de intentie dat het verandering in gang zou zetten m.b.t. tot de blokkades en onverwerkte trauma’s in mijn leven. In deze week werd het iedere dag meer en meer duidelijk hoe de methodes werken, door de uitgebreide uitleg, maar vooral ook door het zelf met elkaar te kunnen ondervinden in werkgroepjes. Er waren in deze settings een aantal mooie doorbraken. Dat heeft mij meer inzicht en helderheid verschaft over een aantal trauma’s en Oerwonden die in mij speelde… en ik heb veel los mogen laten en daar ben ik heel dankbaar voor.

Jouw investering in de individuele opleiding

Mocht je geïnteresseerd zijn om door mij individueel opgeleid te worden, neem dan contact met mij op over jouw investering in de opleiding.

De kracht van deze individuele opleiding is dat je direct aan de slag gaat met datgene wat je leert. In de dagelijkse praktijk kun je dit combineren met jouw werkwijze als therapeut, coach of professional.

Over Annelies Spaargaren

Als leerkracht en remedial teacher op de Vrije School heb ik jarenlang gewerkt met kinderen met leer- en gedragsproblemen.
Veel van deze kinderen waren onzeker en hadden een gemis aan zelfvertrouwen.

Gedreven door het verlangen hier de dieperliggende oorzaak van te vinden, ontdekte ik dat er altijd verwondingen aan ten grondslag lagen.
Elk mensenkind heeft om tot groei en bloei te komen immers liefde en warmte nodig. Als die ontbreken, ontstaan er problemen. Ik voelde destijds een grote behoefte om ook voor mezelf als schatgraver op zoek te gaan naar de oorzaak van mijn onverwerkte pijnlijke emoties.

Ik kwam erachter dat de oorsprong van mijn geworstel samenhing met Grondtrauma`s en Oerwonden die mijn familieleden of mij ooit overkomen zijn. Toen ik begreep waar mijn wond mee te maken had, kon ik de pijn ervan aanvaarden en omarmen en mijn hart weer helemaal voor het leven openen.
De grootste Eye-Opener voor mij bestond er in dat trauma`s je uitnodigen anders tegen jezelf en het leven aan te kijken.

Dat wil zeggen: niet langer eisen of verwachten dat het leven anders is dan het is.

Zodra je niet langer meer vecht tegen iets, maar leert vrede te hebben met je onvrede, kom je uiteindelijk weer bij jezelf. Dan stopt de strijd.
Dat was voor mij heel bevrijdend!
Vanuit dat verlangen ontdekte ik mijn passie om mensen te laten voelen dat ze ten diepste mogen zijn die ze echt waarlijk zijn: ZICHZELF

Verlang je er ook naar om dieper bij jezelf te komen en met mij in het diepe te springen?

vraag een gratis kennismaking aan

Wat cliënten zeggen over de Eye-Openers Opleiding

Jurjen Pieters
(Team)coach en manager Infra-projecten


Wil je diepere inzichten krijgen bij jouw fysieke, emotionele en mentale klachten? Wil je de daarbij behorende emoties diep doorvoelen en weer laten stromen? EYE-OPENERS heeft een prachtig boek uitgegeven en een bijbehorende training ontworpen met twee unieke implementatie methoden die je ook zelf in je dagelijkse leven kan toepassen. Ik heb hele diepe inzichten en praktische methoden meegekregen om te leren hoe ik in vertrouwen mee kan stromen met mijn leven in plaats van altijd maar alert te zijn en alles onder controle te willen houden. In mijn werk als (team)coach kan ik daar dankbaar gebruik van maken.

Ria Steur
Docent


Als persoon heb je een diamant in handen als je mag ervaren wat deze week met je doet. Je leert, in alle oprechtheid, een stukje van jezelf kennen. Waar komt mijn verdriet, angst, onverschilligheid enz. vandaan. Je krijgt tools in handen om na de intensieve week, thuis verder te werken. Ga er maar vanuit dat je dat zeker gaat doen!

Marijke Langenberg
Therapeut


Heel erg veel dank, voor de methode die je mij hebt aangereikt om dichter bij mezelf te komen, zodat ik ga staan voor wie ik ben en mijn grenzen beter kan aangeven. Voor wie vastgelopen is met zichzelf, voor wie zijn masker zou willen afzetten en voor wie zichzelf wil leren kennen, is deze methode “VAN WONDEN NAAR WONDEREN” van Annelies Spaargaren een warme aanbeveling. Een dankbare, liefdevolle groet.

Eye Openers Therapy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders